MEN TANKENE MINE FÅR DU

27. juli 2011

Bare så det er sagt





Jeg blir litt lei av disse beskjedene om at vi må fjerne flagget vårt fra profilbildene på facebook.
Hvorfor i alle dager skal vi det? Bryr vi oss egentlig om hva han mener om at vi har dem der eller hvorfor han tror vi har de der? Eller er det viktigste at vi selv vet at vi gjør det for å vise samhold i denne tiden?
Hvis vi skal bry oss om hva han kanskje tenker så er vi svakere enn den styrken vi skal vise at vi har inni oss. Skal vi slutte å gå med flagg på 17.mai også? Dere er noen tøysekopper.

I tillegg blir enkelte irriterte for at folk leser manifestet hans, for da gjør vi jo det han ønsket. Igjen; er ikke å det også å vise svakhet? Kan vi ikke heller vise at vi ikke blir påvirket av hans meninger og budskap i det hele tatt, ved å kunne lese uten å bli påvirket i hans tankeretning? Om 1 million mennesker leser dette og bare rister på hodet fordi vi synes det er uforståelig og helt mot vår egen tro og egne meninger er ikke det bedre da, hvis dere er så opptatt av hva han tenker?
Det blir litt som de som gir ut telefonkatalogen, ingen bruker vel den lenger? Den kommer i posten - vi vet hva som står der - men bryr oss ikke. Different but the same?

Og i disse dager synes jeg folk skal være ekstra forsiktig med å "glemme" kofferter, bager og pappesker overalt. Ser Oslo S er evakuert nå og det er sikkert noen som har vært uansvarlig igjen. Tenk alle de ressursene som går med på slikt som kunne blitt brukt til annet i disse dager. De som med hensikt setter igjen slikt for å være "interessante" burde blitt sperra inne ei stund.

Og dere som er lei av å se trynet hans og høre navnet hans, dere kan faktisk bytte kanal, ikke lese osv. Det er bare å innse at han aldri kommer til å bli glemt, og de som sier vi skal glemme ham og ignorere for ikke å gi ham det han vil; det er nesten umulig. Han vil alltid huskes, uansett hvor dumt mange syns det er. Og navnet hans er jo der uansett - så kanskje bedre å fokusere på hva vi kan gjøre for at dette ikke skal skje igjen og at hat ikke hjelper ham å oppnå noe mer?
Bare en tanke.

2 kommentarer: