MEN TANKENE MINE FÅR DU

5. november 2010

Jeg går ikke naken uansett!


Det fins så mange så mener så altfor mye om alt, blant annet jeg. Men enkelte ganger blir jeg bare oppgitt over at folk skal mene det "riktige" istedet for å være realistisk.
Som om det å kjøpe/bruke/ha pels!
Ser det er mange som nå reagerer, igjen, fordi det er en ny video som viser hvordan enkelte pelsoppdrettere behandler dyra som snart skal varme alt fra bestemor til små kjendisbarn. Selvsagt skjønner jeg at man reagerer når man ser sånt, noe annet ville jo vært besynderlig. Men altså, hallo. Det hjelper ikke å nekte å gå med pels. Man må vel heller prøve gjøre noe med pelsindustrien.

Skulle likt å se om de som nekter bruke pels bruker klær som er Made in Thailand. Det sitter faktisk mange 8-åringer å jobber for 90 øre dagen for at vi skal handle på H & M også, uten at jeg ser noen gå naken av den grunn. Men selvsagt, de som er i mot pels har hundre argumenter for å forsvare at de går med tøy sydd av småunger.
Så bare for at man ser en video av dyr i, kanskje Asia, som lider i pelsindustrien så skal man nekte gå med pels? Når først dyret har blitt gjort om til en pels så er det jo teit å nekte kjøpe det, snakk om bortkasta lidelse. Da må jo de som er så imot industrien heller jobbe for at forholdene hos oppdretterne skal bli bedre, det er jo der kjernen ligger. Folk som er i mot bomringer nekter jo ikke å kjøre gjennom en bomring, men de tar de idiotiske politikerne som har satt den opp. See what I mean?

Dessuten tror jeg neppe at om det kom frem at en okse lider når den blir avlivet så hadde folk nekta spise biff eller hamburger. Dette er en selektiv motstand fordi de fleste av oss har ikke pels så det er lett å være i mot det.
Vegetarianere spiser ikke kjøtt for å spare livet til en sau og kanskje en okse, ære være de - men altså det er 2010 og vi har spist kjøtt og bært pels siden vi kunne slå med klubbe!

Det er så naivt å tro at vi skal ha en verden hvor okser, griser og rever løper rundt og hopper etter sommerfugler uten gjerder rundt seg med dødsårsaker som hjertesvikt og alderdom. Det er ikke sånn det funker! Uansett hvor naken du går rundt, hvor sulten du er eller hvor søte du syns dyrene er så må man gå andre veier for å slippe se det man ikke liker. I Kina spiser de hunder og katter, tragisk ja, men vi er forskjellige. I Kambodsja spiser de taranteller som snacks, herlig - spis flere, spis alle!

Nøff said.

1 kommentar: